Werken aan SchermVan ....

11-langer-comfortabel.png

TOELICHTING

 

LaCoTA helpt mensen langer comfortabel thuis te wonen.

Mensen zijn gesteld op hun eigen woning en woonomgeving en willen daar meestal zo lang mogelijk blijven wonen, ook als hun behoefte aan zorg toeneemt. Thuis biedt een gevoel van veiligheid; een plek die gevuld is met herinneringen en bezittingen. Ook de meeste ouderen willen absoluut niet verhuizen. Dit verlangen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen sluit aan bij het beleid van de overheid: om de toenemende zorgvraag terug te dringen en kosten betaalbaar te houden moeten mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

Om ervoor te zorgen dat mensen ook daadwerkelijk langer thuis kunnen blijven wonen, is het zaak stil te staan bij hun woonbehoeften en woonwensen. Ouderen willen bijvoorbeeld nauw verbonden blijven met hun sociale contacten, ook willen zij zich veilig voelen. Veiligheid omvat hierbij zowel welzijn als gezondheid. Om deze behoeften te vervullen, is technologie een onmisbaar hulpmiddel.

LaCoTA zet zich in om mensen te helpen langer comfortabel thuis te kunnen wonen. We zorgen voor wooncomfort door mensen een sociaal netwerk te bieden en hun omgeving veilig te houden via slimme oplossingen, dienstverlening, zorgcommunicatie en alarmering.

Veel van de oplossingen die mensen helpen om comfortabel thuis te blijven wonen, zijn duur zonder onderling compatibel te zijn. Oplossingen werken dan niet goed samen. Bij LaCoTA kiezen we er echter voor om al deze toepassingen te bundelen in één modulaire oplossing. We bieden daarvoor de app/web: SchermVan.

Ook gemeentelijke informatie over Langer Comfortabel Wonen beter toegankelijk maken

Door samenwerking met alle gemeenten wil LaCoTA gemeentelijke informatie over Langer Comfortabel Wonen beter toegankelijk maken. Na aanmelding op onze app/web SchermVan  wordt u, in gemeenten die dit al mogelijk maken, direct gelinkt aan nuttige gemeentelijke informatie in uw postcodegebied.

 

Meer diensten van of via LaCoTA voor particulieren

Meer diensten van of via LaCoTA voor partners

 

Meer weten over Coöperatie LaCoTA?

Kijk op: www.lacota.nl

 

 

Samenwerking met Verkerk Service Systemen

verkerk-button.png

Verkerk Service Systemen brengt een MantelzorgScherm uit onder de naam VSS-SPT. Verkerk Service Systemen is gespecialiseerd in het installeren van domotica die verbonden kan worden met de VSS-SPT. Denk aan automatische deuropening, openen en sluiten van gordijen en zonwering, bedienen van de verwarming enz. Verkerk Service Systemen richt zich bij de promotie van de VSS-PC touch vooral op de intramurale markt van verzorgingshuizen en op de woonservicezones die bediend worden vanuit verzorgingshuizen. Door de samenwerking met LaCoTA kunnen ook zelfstandigwonenden in Cirkelgroepen, Woongroepen en Buurgemeenschappen beter ondersteund worden.

LaCoTA richt zich in de samenwerking op zelfstandigwonenden, hun familie en mantelzorgverleners.

Verkerk Service Systemen is vanaf de oprichting van LaCoTA lid van de cooperatie.

 

 Samenwering met XS-ComfortXS-Comfort_Button-2.png

XS- Comforrt is partner van LaCoTA en hoofdleverancier voor bijna alle slimme thuistechnologie.

terug.png